Ableton LaunchPad de la NovationAbleton a anuntat lansarea noului controller, LaunchPad, controller dedicat pentru Ableton Live. Fiind conceput si dezvoltat de Ableton in colaborare cu cei de la Novation, LaunchPad prezinta cele 64 de butoane – grid si alte 8 butoane – grid pentru lansarea de sesiuni, cat si 4 moduri diferite de utilizare: modul de control al interfetei, al mixerului cat si 2 moduri separate personalizabile (User Modes). In ciuda marimii grilei de control, LaunchPad isi face perfect loc in geanta fiecaruia, fiind un controller portabil, usor si compact (239 x 239 mm cu o grosime deĀ  24 mm cu o greutate de 717 g).

Grila este iluminata de LED-uri, 3 la numar, fiind usor de recunoscut atunci cand incarcati tonuri si nu numai – portocaliu, cand inregistrati, rosu, si cand rulati sesiunea dumneavoastra, verde.

In Modul Mixer, butoanele – grid pot fi denumite slidere, knob-uri sau fadere virtuale, pentru ca in acest mod ele pot controla volumul, pan-urile, send-urile, functiile de mute, solo si multe altele. Daca doriti mai multe butoane, LaunchPad este optiunea perfecta, acesta detinand 6 unitati de cate 64 de butoane asignabile, ceea ce inseamna mai mult de 400 de butoane-grid asignabile.

In Modul User Modes, butoanele – grid ale grilei de control se vor transforma practic in pad-uri, in care aveti libertatea de a va incarca tonurile dorite, putand asfel beneficia de libertatea de creativitate a fiecaruia.

Cerinte de software ale sistemului.

Launchpad necesita Ableton Live 7 sau mai nou.

Mac:
Orice tip de Mac G4 sau mai nou (Intel Mac recomandat), 512 MB RAM (1 GB recomandat), Mac OS X 10.3.9 (10.4 sau mai nou), QuickTime 6.5 sau mai nou, DVD-ROM drive.

Windows: 1.5 GHz CPU sau mai nou, 512 MB RAM (1 GB recomandat), Windows XP or Windows Vista, Placa de sunet compatibila cu Windows (driver ASIO recomandat), QuickTime 6.5 sau mai nou, DVD-ROM drive.

Sursa: www.ableton.com/launchpad

Un comentariu

  1. Zugu says:


    Un concurent clar pentru Akai APC40, dar care costa mai putin decat APC20 – cel putin astea sunt preturile la noi. Un Novation Launchpad si un Korg nanoKONTROL2 sunt la un loc mai ieftine si mai portabile decat un APC40, fac acelasi lucru si costa cu 50% mai putin. Poate cei care importa Akai in Romania se vor mai gandi la pretul lui APC40.

Adauga comentarii