Google celebreaza astazi 78 ani de la nasterea lui Robert Arthur “Bob” MoogGoogle celebreaza astazi 78 ani de la nasterea lui Robert Arthur "Bob" Moog

Google ne-a obisnuit sa faca facelift celebrului sau motor de cautare de fiecare data cand are ceva demn de mentionat. Astazi a ales sa ne aminteasca de Robert Arthur “Bob” Moog de la nasterea caruia se implinesc 78 de ani. Si pentru aceasta au incropit un sintetizator online cat se poate de interactiv. “Doodle”-ul celor de la Google are o claviatura de 24 de clape cu 21 de knob-uri ce includ modulatie, mix, oscillator, filtru. Ca toata treaba sa fie cat se poate de serioasa “tampenia” poate inregistra ceea ce “canti” :) pe un “multitrack virtual” dupa care poti raspandi ceea ce ai facut prietenilor … bineinteles pe Google+ … Synth-ul virtual al celor de la Google foloseste API-ul de HTML5 Web Audio (cel putin pe Google Chrome), a fost creata cu Javascript, Closure Libraries si CSS3 de catre Reinaldo Aguiar, Rui Lopes si Ryan Germick de la Google, atat Bob Moog Foundation cat si Moog Music dandu-si acceptul pentru asa ceva.

YouTube Preview Image

Per total este o traznaie tare haioasa dar in esenta ramane faptul ca Google a recunoscut si face cunoscut tututor o adevarata valoare chiar daca pentru foarte multi este o noutate absoluta.

Bob Moog sau pe numele complet Robert Arthur “Bob” Moog s-a nascut pe 23 mai 1934 si a murit in august 2005. Este fondatorul Moog Music, compania care a produs si produce in continuare sintetizatoarele Moog, solutii de top atat in trecut cat si in prezent pentru productia muzicala la nivel inalt mai ales pe partea de muzica electronica dar nu numai. Daca spunem ca de la Beatles sau Rolling Stones si pana la Fat Boy Slim sau Black Eyed Peas si chiar si Pitbull, toti au folosit pentru productia pieselor lor diverse synth-uri Moog cred ca am spus aproape tot.

Moog Music continua mostenirea primita de la creatorul sau si produce in continuare sintetizatoare si au trecut chiar si pe partea de development software ce emuleaza sinth-urile hardware si chiar mobile apps. MoogMusic.Com este site-ul oficial pentru toti cei care vor sa afle mai multe despre toate acestea.

Update: Pentru toti cei care vor sa se joace cu doodle-ul “Moog Synth” de la Google dupa data de 23 mai, el va putea fi gasit in Muzeul Online al Doodle-urilor.

Productie Audio si Productie Muzicala | Ultimele noutati despre software si hardware audio, clape, instrumente, controllere, mixere, placi de sunet, monitoare de studio

Primeste pe email direct cele mai recente stiri despre hardware si software dedicat, instrumente, controllere, placi de sunet, plugin-uri, microfoane, mixere, monitoare de studio … tot ceea ce este relationat productiei audio si productiei muzicale de la concept la master si reprezentare live daca adaugi datele tale aici. Ne poti gasi si pe facebook la adresa Facebook.Com/AudioNews sau ne poti urmari pe Twitter la Twitter.Com/AudioNewsRo.

Adauga comentarii