Microfon Digital de la Neumann – Neumann KMR81DCei de la Neumann s-au bucurat de feedback mai mult decat pozitiv cu ocazia prezentarii primului lor microfon digital tip “shotgun” la IBC 2009 (The Content Creation Management Delivery Experience, RAI Amsterdam, 2009). Caracteristicile acustice al lui KMR 81 D sunt bazate in principiu pe aceleasi caracteristici ale corespondentului analog, un microfon tip shotgun scurt, cu un unghi de captare la 90 de grade.

Neumann KMR 81 D

Versiunea digitala are integrata tehnologia Solution-D, circuit cunoscut si uzitat in proiectarea  altor microfoane marca Neumann. Convertorul A/D (analog/digital) a fost insa conceput special pentru  a fi integrat in noua capsula. Totodata modelul digital ofera de asemenea foarte multe optiuni avansate de procesare si captare a semnalului, mai ales in conditii nu tocmai ideale de uzabilitate, exceptionalul compresor si limiter totodata, fiind apreciat la prezentarea produsului pentru ca vorbim de un prototip, totusi. Toate setarile sunt controlate de un software Remote Control si sunt eventual salvate in microfon (compresor/dynamics, setari de filtrare si gain). Noul microfon de la Neumann, KMR 81D de asemenea poate fi conectat la un recorder mobil care trebuie sa aiba un input de AES 42.

Microfonul Neumann Kmr 81D face casa buna cu un KK 120 tot de la Neumann, existand astfel optiunea unei conexiuni de tip “figure-eight” obtinandu-se astfel o configuratie MS stereo digital. Microfonul Neumann KMR 81D a fost lansat la IBC-ul de anul acesta, si exista in momentul de fata doar ca si prototip, productia de serie preconizandu-se a incepe din primavara lui 2010. O versiune portabila a interfetei DMI Digital Microphone facuta de Neumann va fi disponibila tot in aceasi perioada.

Adauga comentarii