SAE (The School of Audio Engineering) isi deschide filiala in Romania la BucurestiSAE (The School of Audio Engineering) Romania | Bucuresti

SAE (The School of Audio Engineering) Romania | Bucuresti

Nu este tocmai o stire mai ales ca se zvonea de ceva timp aceasta si deja au aparut si detalii … cel putin in online. SAE, una dintre cele mai cunoscute scoli in lume in domeniul multimedia isi deschide o facilitate si la Bucuresti. Astfel Romania intra in randul altor 26 de tari unde SAE exista deja … nu mai putin de 50 de capusuri pe 5 continente.

Anuntul lansarii SAE Romania | Bucharest Campus a fost facut la Musikmesse-ul de la Frankfurt de anul acesta (6 – 9 aprilie), deschiderea fiind programata odata cu inceputul anului universitar 2011 – 2012.

Mai multe detalii puteti afla direct de pe bucharest.sae.edu (inca in constructie) de pe pagina oficiala de facebook si din prezentarea facuta echipa de coordonare Madalina Corina Diaconu si Mircea Kiraly

SAE (The School of Audio Engineering) Romania | Bucuresti

SAE (The School of Audio Engineering) Romania | Bucuresti

1. Prezentare

SAE este vazuta ca si pionierul educatiei practice in domeniul audio, cu prima scoala deschisa pe plan mondial in anul 1976. SAE reprezinta astazi cea mai mare retea de institutii audio, multimedia, animatie si film digital, cu peste 50 de campusuri pe cinci continente. Ofera cursuri rapide si intensive, intr-un format de 2 sau 1an de studiu, care se finalizeaza cu diplome recunoscute international, cursuri scurte si corporate training.

Cea mai mare retea de institute media din lume

# 36 ani de experienta
# 30.000 de studenti anual
# 55 de campusuri
# 23 de tari pe 5 continente din care amintim orase ca Amsterdam, Barcelona, Buxelles, Frankfurt, Glasgow, Istanbul, Leipzig, Ljubljana, Madrid, Munchen, Paris, Stockholm, Vienna, Atena, Berlin, Belgrad, Geneva, Hamburg, Koln, Liverpool, Londra, Milan, Oxford, Rotterdam, Stuttgart, Zurich, Atlanta, New York, Los Angeles, Nashville, San Francisco, Mexico, Bangalore Quennai, Kuala Lumpur, Singapore, Bangkok, Mumbai, Delhi, Tokyo, Adelaide, Brisbane, Melbourne, Sidney, Oakland, Byron Bay, Perth, Capetown.

Conducerea Grupului SAE se afla la Oxford (Anglia) cu filiale in New York, Dubai, Munchen si Byron Bay (Australia). Comitetul de conducere este format din:

# Pr. Dr. Thomas Misner, President (initiatorul acestui proiect)
# Romy Hayatt, Senior Bussines Developer SAE group.

Deschiderea SAE Bucuresti va imbogati experienta impresionanta a celor 35 de ani in industria educatiei internationale media, cu acoperire in 26 de tari, pozitionând Bucurestiul ca si centru regional pentru renumita educatie digitala si new media in domeniile Audio Engineering, Film making, Multimedia & Web development, Games Design and Develoment, Digital Journalism si 3D Digital Animation.

Directiile in care Facultatea SAE din România va actiona sunt :

Cursurile full time de 1, 2 ani (diploma MA, MS) recunoscute in lume, posibilitate de masterat si doctorat acreditate de Midlesex University din Londra. Facultatea va deschide 6 sectii de invatamânt: Audio engineering /Electronic Music; Digital Film; 3D Animation; Digital Journalism; Web Design; Game Design.

Cursuri scurte cu durata cuprinsa intre o luna si trei luni si bootcamp-uri de 1, 2 zile. Concernul SAE pune la dispozitie 40 cursuri scurte printre care amintim: Certificate in Mixing Technique; Certificate in Basic Radio Broadcasting; Certificate in Advanced Radio Broadcasting; Certificate in Basic After Effects, Certificate in 3D Game Design& Development; Certificate in 3D Max Essentials; Certificate in 3D Character Animation; Certificate in 3D Max Architectural Film; Certificate in Web Design & Graphic Design; Certificate in Newspaper& Magazine Design; Certificate in Final Cut Pro; Certificate in Production Management for Industry; Certificate in DSLR Film making; Certificate in Acting for Adults; Certificate in Acting for  Kids; Certificate in TV Presentation; Certificate in TV Commercials; Certificate in Professional Photography; Certificate in Iphone Applications Development; Certificate in Advanced Iphone App. Development Corporate Training. Firmele din domeniul media vor beneficia de pachete de instruire customizate nevoilor curente sau viziunii de dezvoltare. Nu trebuie sa uitam ca in Romania apar in fiecare zi firme multinationale de creatie si productie multimedia a caror cerinta pe piata de munca calificata este in continua crestere.
Cursuri Online. SAE pune la dispozitia celor interesati, cursuri online cu profesorii din reteaua SAE, detinatori ai premiilor Gramy Emy, Oscar, cursuri ce beneficiaza de certificate recunscute in intreaga lume.

2. Istoric

SAE s-a nascut in anul 1976 in Australia. A fost infiintata de catre DR. Thomas Misner, Engineer/Producer in educatia audio. De aceea SAE la inceput a fost cunoscuta ca “School of Audio Engineering” (SAE). Pentru a mentine trend-ul industriei media, SAE a creat programe practice care dezvolta abilitati in randul studentilor pentru a se mentine in topul angajatilor din industria media, in continua dezvoltare.

SAE ofera astazi :

– O retea de peste 57 de campusuri universitare
– Oportunitatea pentru toti studentii de a se muta la oricare din aceste universitati
– O educatie traditionala imbinata cu tendintele moderne in educatie
– Grupe mici de studenti pentru a avea acces individual la echipament
– Invatamant practic prin acumulare de experienta
– Un curiculum modern acumulat prin 30 de ani de experienta
– Profesori care provin din topul profesionistilor din industria media
– O asociatie alumni in intreaga lume
– Posibilitatea de a accesa studii postuniversitare
– Diplome recunoscute de toate guvernele
– Parteneriat cu facultati de prestigiu
–  Un program international de plasament de joburi
– Colaborari si parteneriate cu industria internationala Media

3. Particularitati

– SAE Romania beneficiaza de curiculum international, cursuri si exercitii SAE pentru toate diplomele si certificatele SAE.
– Suport international din partea SAE pentru  amenajarea claselor si studiourilor, asistenta manageriala, training pentru  manageri si profesori.
–  Includerea in programul international de marketing SAE si invitatii la principalele evenimente media din lume.
– Recrutare de studenti din intreaga lume.
– Studentii SAE pot accesa reteaua SAE care ofera: Alumni, mySAE, revista SAE (pana la 50% reducere la echipament si software), bursa de joburi.
– Acces la toate programele SAE in lume.

4. Aspecte principale de diferentiere a SAE fata de alte Institutii de Invatamant

– Aspect practic: Curiculum SAE da posiblitatea inginerilor media (absolventi ai oricaror din cele patru programe) sa realizeze productii intr-un mod stiintific si metodic. Aceste lucruri le ofera circumstante in intelegerea si implementarea tehnologiilor, precum si imbunatatirea productivitatii.

– Relevanta industriala: lideri ai industriei recunosc programele SAE ca fiind cele mai relevante pentru importanta cu care noi ne axam pe mentinerea la zi si practica celor mai noi tehnologii, fiind in acelasi timp la un inalt nivel de educatie, din moment ce studentii nostri au posibilitatea de practica concreta chiar din prima zi la SAE. Aceste recunoasteri din partea liderilor industriei, sunt indeaproape dovedite prin numeroasele internship-uri oferite studentilor SAE.

– Productivitate si reduceri de cost: Studentii nostri sunt educati in toate aspectele din domeniul lor de disciplina, incluzand partea de afaceri a productiei (cu precadere asupra productivitatii si reducerii costului), dandu-le posibilitatea sa inteleaga procesul complet al productiei, implementarea si executarea cu succes a proiectului de productie de la inceput, pana la final. In plus, programele noastre includ imbunatatiri contemporane si internationale in continut, in diferite domenii de studiu, in asa fel incat studentii SAE sunt in permanenta tinuti la zi cu toate aceste creatii internationale.

-Calitate: Aspectele calitative ale programelor, continutului si predarea metodologiei SAE, sunt realizate in concordanta cu Manualul de Operatiuni si Asigurarea Calitatii, care este adaptat si implementat la nivel international. Inspectorii SAE din domeniul Asigurarii Calitatii, monitorizeaza toate aspectele operationale ale administrarii institutelor si predarii cursurilor, in mod periodic. In general, membrii corpului profesoral sunt educti la SAE, dar toti au experienta relevanta in domeniu, precum si calificari academice.  Sesiuni de re-educare si innoire a abilitatilor tehnologice pentru membrii corpului profesoral, sunt realizate in mod periodic, subiectii fiind testati o data pe an pentru a fi reacreditati.

– Acreditare: Programele SAE sunt acreditate in diferite locatii, de catre diferite institutii din lume. SAE este in acelasi timp un institut de invatamant superior in deplina regula.

– Faclitati: SAE este unul din putinele institute din lume care dispun de toate facilitatile de predare in campus. Aceste facilitati sunt ca si cele folosite in industrie, in proiectele comerciale. Cu toate acestea, facilitatile respective sunt restrictionate doar pentru uzul studentilor, numai in scopuri educationale. SAE are o politica stricta in ce priveste mentinerea productiei comerciale inafara scolilor, pentru a asigura studentilor un timp cat mai indelungat in folosirea facilitatilor.

– Curiculum tinut la zi: Parte a curicumului fiecarui teritoriu este facut pe comanda, pentru a incorpora cerintele industriei media locale in curiculum international al SAE, care este permanent imbunatatit si innoit, pentru a reflecta schimbarile dinamice din industria acestui domeniu in permanenta dezvoltare pe plan mondial.

– Tehnologia: SAE isi innoieste permanent echipmentul, in functie de specificul industriei, pentru a mentine facilitatile la zi si in pas cu industria. Acesta este unicul mod in care studentii nostri pot fi educati in tehnologiile curente, prin practica directa.

5. Dotari SAE Romania

Campusul SAE Romania va dispune de sali de clasa moderne, dotate cu calculatoare Apple (Imac, Mac Book Pro , Mac Pro) softuri specializate (Maya, 3DMAX, Pachetul Final Cut, Avid,  Digidesign, Adobe Proffesional, C++ etc)

Studiourile vor fi utilate cu:

5.1. Control Room Audio 1 (30 SQUARE M)

NEVE 75 CUSTOM SERIES BY SAE, MAC PRO, PRO TOOLS HD RACK  AUDIO MONITORS   KRK GENELEK 8020 LSE 5.1, YAMAHA NS 10, PERIFERICE

5.2. Control Room Audio 2 (30 SQUARE M)
AVID ICON D CONTROL S MAC PRO. PRO TOOLS HD VIDEO MONITORS         2 UNITS AUDIO MONITORS   KRK. AUDIO MONITORS GENELEK 6010 5.1

5.3. Midi Studio (20 SQUARE M)

AVID PROTOOLS + RME 800, MAC MINI MIDI CONTROLER M-AUDIO (88 KEYS) ACCES VIRUS TI SNOW 2 TOUCH SCREEN MONITORS AUDIO MONITORS YAMAHA ACCESSORIES ( STANDS , CABLES PERIFERIALS

5.4. Dj Classroom (40 SQUARE METERS)
20 MACBOOK 20 PIONNER DDJ CONTROLER TRAKTOR SOFTWARE

5.5. Vj Class (40 SQUARE M)

20 Mac Book Pro, IPAD X 20 UNITS + SOFTWARE

5.6. Audio Recording Studio 1 (80 SQUARE M 10X 8X4)

MONITORS (KRK) MICROPHONES 8X AKG C 414 DRUM KIT MICRO HEADPHONES ACCESSORIES YAMAHA CLAVINOVA BASS/GUITAR AMPLIFIERS VIDEO PROJECTOR

5.7. News (DRUMS, GUITAR) AUDIO RECORDING STUDIO (20 SQUARE M)

DRUMS, MICROPHONES, HEADPHONES, AUXILIARES

5.8. Video Control Room 1 (20 square M)

SLATE 1000; Broadcastpix VGA MONITORS 4 UNITS TALLY BOX Second Soft panel and scripts license for team use 600 AUDIO MONITORS AUDIO MIXER AUXILIARIES

5.9. Video Control Room 2 (20 SQUARE M)

AVTAKE COUT FOUR SD 4 pcs Black Magic Design PCI-E capture cards. 800 US $ 1 Black Magic Design PCI-E capture card, COMPUTER (WINDOWS) audio mixer, ACCESSORIES

5.10. Video Studio 1 (80 SQUARE M 10X8X5)

3 SONY HDRFX1000, 3 SONY BCR 300 KRANE DOLLY (3 PCS) 12 FLOWLIGHT 1000VIDEO MONITOR AUDIO MONITOR, LIGHT RAMP, ACCESSORIES

5.11. Croma key Studio (NEWS) (40 SQUARE M10 X4X4)

1 SONY HDR FX1000, 8 FLOWLIGHT 1000W LIGHT RAMP IMAC FINAL CUT STUDIO SOFTWARE, AUDIO MONITOR, ACCESSORIES

6. Diplome

Diplomele SAE sunt recunoscute pe plan mondial cu calificativ: “professional excellence in Audio Engineering, Multimedia, Digital Film Making and Animation fields”. Programa scolara este unica pentru toate cele 50 de campusuri.

Criteriul de excelenta academica este conditia pastrarii licentei SAE.

Orice student din reteaua SAE se poate muta oricand la oricare institut din lume, fara a fi nevoie de echivalari suplimentare.
Educatia multimedia oferita de SAE deschide oportuniati de cariera oriunde in lume, corpul profesoral SAE este format din lideri in domeniile cheie pe plan mondial.

Sursa: Madalina Corina Diaconu

Detalii la 021 202 32 27 (SAE Bucharest Office)

Mircea Kiraly 0741 106 618
Madalina Diaconu 0737 505 316
Email: bucharest@sae.edu
Web: http://bucharest.sae.edu

School of Audio Engineering Romania | SAE | SAE Romania | Scoala de Ingineri de Sunet | Inginerie de Sunet | Facultate Multimedia

Primeste pe email direct cele mai recente stiri despre hardware si software dedicat, instrumente, controllere, placi de sunet, plugin-uri, microfoane, mixere, monitoare de studio … tot ceea ce este relationat productiei audio si productiei muzicale de la concept la master si reprezentare live daca adaugi datele tale aici. Ne poti gasi si pe facebook la adresa Facebook.Com/AudioNews sau ne poti urmari pe Twitter la Twitter.Com/AudioNewsRo.

4 comentarii

 1. Stoicescu Vlad says:


  In sfarsit !!!! Este extraordinara vestea. Chiar vorbeam zilele trecute cu cineva sunandu-i ca nu exista in RO o scoala profesionala pentru ingineri de sunet. Vreau sa stiu si eu ce preturi sunt pentru 1 an de curs full-time. Am intrat si pe site-ul oficial si nu am gasit nimic referitor la costuri. Va multumesc.

 2. Ion Moisil says:


  Nu numai ca nu stim cit costa, nu stim nici macar adresa. Nu avem imagini. Nu avem locatia studiourilor cu atitia metri patrati. Nu avem o lista a “educatorilor”.

  Asa, la perete, am si eu un studio de 250mp, cu DFC Gemini. Am si poze!

  Sper sa nu fie acelasi tip de scoala de televiziune, vedeta, prompterist, actor, cintaret, etc care au suprapopulat mediul cu “profesionisti”

 3. Matei Marcu says:


  Costurile in RO sunt: Fees for SAE Diploma Studies

  1st Year Diploma Studies
  Course Fee EUR 8000 (TVA included)Registration EUR 500 (TVA included)

  2nd Year Diploma Studies
  Course Fee EUR 5600 (TVA included)

  Deci cam mult. In strainatate (Viena) costa 7500 euro pe doi ani …

 4. Pintilie Radu Cristian says:


  Nu stiu de unde ai scos-o tu pe asta cu 7500 de euro pe doi ani dar fie! Eu am terminat Sae in Bucuresti sectia de – animatie 3D, si am facut parte din prima generatie (aici ma refer si la baietii de la sunet) si toti care au venit la sae stiau deja preturile din afara si nimeni nu a zis ca e mai ieftin in alte locuri decat aici, am avut inclusiv studenti care au facut sae in germania si au venit in romania ca sa termine ca era mai ieftin. Daca pui la socoteala chiria din Viena si mancarea si ce bani de buzunar mai ai sunt sigur ca totul costa 4000 de euro pe doi ani inclusiv SAE! ( nu are cum sa coste atata SAE pe doi ani) Numai certificatul SAE este 2000 de euro (adica diploma)!

  Eu am platit 8000 euro in 4 rate, am colegi care si-au facut credit! Daca vrei ceva profi nu te duci in OBOR sa-ti cumperi scule!

Adauga comentarii