Windows 7 in studiourile de inregistrari si productie audioDupa luni de asteptari, intr-un final cei de la Microsoft au lansat noua lor capodopera – Windows 7. Inevitabil a aparut pentru inginerii de sunet, productorii muzicali, oamenii de prin studiouri si muzicieni intrebarea daca sa se faca upgrade-ul calculatoarelor de prin studiouri catre noul sistem de operare mai ales ca ultima oara, la Vista, lucrurile nu au stat tocmai bine.

Ideea si parerea noastra este sa nu se grabeasca nimeni sa instaleze Windows 7 la cateva zile de la lansare, mai ales daca este de munca in studio sau daca va bazati pe computerul respectiv fie in productie fie in live. Sunt nenumarate probleme ce pot aparea si nu are rost sa facem acum o lista a lor, mai ales ca avem experienta unei astfel de liste cand a aparut Windows Vista. Propunerea ar fi sa se instaleze pe o statie de lucru noul Windows pana vedeti daca toate (Cubase, Cakewalk, Sound Forge si mai ales plugginurile folosite in mod curent) functioneaza cu noul sistemul de operare, asta ca sa scutiti viitoare batai de cap.

Daca este sa ma intrebati pe mine daca as face upgrade-ul catre Windows 7 eu la randu-mi m-as intreba daca e necesar chiar daca plusul de performanta este vizibil, suportul pentru partea audio a fost imbunatatit … Consider ca batranul Windows XP oricum isi va face treaba de minune in orice DAW multi ani de aici incolo sau cel putin nu va fi absolut necesar upgrade-ul.

2 comentarii

  1. Liviu says:


    Dar tu te bazezi pe ceva experientza cand scrii acest articol ? Chiar nu merita ?

  2. danny says:


    :) Suntem in 2012 deja … Articolul este din 2009 … Nu stiu cat de importanta este experianta in cazul de fata sa iti dai seama ca inca sunt foarte multi dintre cei care au sisteme audio pe Windows ce prefera XP in loc de Windows 7 si acum la 4 ani dupa … De ce ? Cred ca datorita faptului ca sunt inca multe softuri, softulete, plugin-uri, vst, vsti ce pur si simplu nu merg pe windows 7 … Statistic insa trecerea de la windows xp s-a facut pe os in cele mai multe cazuri daca este sa vorbim de partea profesionala a lucrurilor …

    Daca insa esti nevoit sau vrei sa ramai pe windows eu zic, azi, in 2012 – windows 7 … Pierderile sun infime si total neimportante pe partea software in sensul ca au aparut atatea lucruri noi ce merg de minune pe windows 7 incat nu stiu de ce ai mai verifica compatibilitatea “goldies-urilor” cu “noul” deja vechi sistem de operare …

Adauga comentarii