YouTube Romania urmeaza sa fie lansat in 2013YouTube Romania urmeaza sa fie lansat in 2013

Cei de la Google se pregatesc sa lanseze YouTube Romania, o lansare asteptata de foarte mult timp de catre compozitorii romani care vor avea astfel posibilitatea sa incheie partneriate cu cel mai mare site de video sharing fara sa mai fie nevoiti sa apeleze la tot felul de “cai alternative”. In plus pe 6 martie a fost semnat un acord intre Google Ireland si UCMR-ADA, You Tube-ul primind o autorizatie licenta neexclusiva de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros.

“Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obtinut pentru membrii sai dreptul de a colecta remuneratii, pentru utilizarile operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube, prin streaming”, se spune in anuntul UCMR-ADA.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor isi atentioneaza membrii ca “data intrarii in vigoare a autorizatiei-licenta neexclusiva este data lansarii platformei YouTube-Romania“. “Aceasta data este stabilita de partenerii nostri de la Google, iar modalitatea de comunicare catre public va fi, cu siguranta, una de impact mediatic”, precizeaza UCMR-ADA.

Compozitorii urmeaza sa incaseze bani pentru piesele lor postate pe You Tube. Un procent intre 5% si 10% din veniturile Google realizate prin You Tube Romania va fi trimis catre UCMR-ADA catre “redistribuire”.

Productie Audio si Productie Muzicala | Ultimele noutati despre software si hardware audio, clape, instrumente, controllere, mixere, placi de sunet, monitoare de studio

Primeste pe email direct cele mai recente stiri despre hardware si software dedicat, instrumente, controllere, placi de sunet, plugin-uri, microfoane, mixere, monitoare de studio … tot ceea ce este relationat productiei audio si productiei muzicale de la concept la master si reprezentare live daca adaugi datele tale aici. Ne poti gasi si pe facebook la adresa Facebook.Com/AudioNews sau ne poti urmari pe Twitter la Twitter.Com/AudioNewsRo.

Adauga comentarii